'ABD'yle Türkiye birbirini kullanmaya çalışıyor'

Independent gazetesinin Orta Doğu muhabiri Robert Fisk'e konuşan Suriye ordusundan üst düzey bir yetkili, rejimin Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı acımasız bir savaş yürüttüğünü ve "Suriye'yi bu salaklara bırakamayacaklarını" söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'ABD'yle Türkiye birbirini kullanmaya çalışıyor'

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkili, ABD'nin Suriye topraklarında IŞİD'e yönelik hava operasyonlarına hiçbir itirazları olmadığını da belirtti.



Robert Fisk, yazısında yetkilinin şu sözlerine yer verdi:



"Bizim ordumuz nerede, ne zaman bir bombardıman yapılacağını bilmiyor. Radarımızdaki uçakları görüyoruz. Ama diğer bombardımanları kontorl noktalarından görürlerse, tamamen tesadüfen görüyorlar. Amerikalılarla istihbarat paylaşmıyoruz. Amerikalılar doğrudan hava operasyonu yapıyor. Bu çok normal. Zaten Birleşmiş Milletler'deki görüşmede hava operasyonu yapacaklarına karar vermişlerdi. Suriye buna 'Evet' dedi. Biz hem IŞİD'le, hem de diğer terörist gruplarla savaşıyoruz. Ama Amerika bize operasyon hedefleri konusunda hiç danışmadı."



Yetkilinin, Kobani'deki durum ile ilgili görüşleri ise şöyle:



"Askeri ve siyasi durumları ayırmalıyız. Kobani bir Suriye kenti. Orada yaşayanların çoğu Kürt. IŞİD orayı kontrol etmek ve kendilerine üs yapmak için kuşattı. Çünkü orası sınır şehri. Ancak siyasi olarak orada bir oyun dönüyor. Türkler tampon bölge istiyor ve ABD'yi bunun için zorluyor. Amerikalılar ise Türkiye'yi savaşa sokmak istiyor. Manşet bu. Ama aslında her iki taraf da birbirini kullanmaya çalışıyor. Ve Kobani'deki siviller bunun bedelini ödüyor."



 



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin