ABD'li ünlü milyarder hayatını kaybetti

Milyarder iş adamı David Rockefeller hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
ABD'li ünlü milyarder hayatını kaybetti

Enerji şirketi Standard Oil'in kurucusu John.D. Rockefeller’in torunu, 101 yaşındaki Rockeffeler'in New York'ta Pocantico Hills'teki evinde uykusunda hayatını kaybettiği açıklandı.



Ailenin sözcüsü Fraser Seitel, Rockefeller'in kalp yetmezliği nedeniyle vefat ettiğini belirtti. ABD'nin önde gelen hayırseverlerinden Rockefeller'a, 6 kez kalp nakli yapılmıştı.



Hedefi 200 yaşını görmekti



6 kalp nakli, 3 böbrek ve 2 de ciğer nakli yapılan Rockefeller 100 yaşına girdiğinde “200. yaş günümü kutlamak istiyorum" demişti.



David Rockefeller kimdir?



David Rockefeller, 12 Haziran 1915 'te doğdu. Amerikalı bankacı, iş adamı. "Dünya imparatorluğu" ve "Yeni dünya düzeni" gibi söylemleri dikkat çekmiş ve geniş tepki toplamıştır. Rockefeller ailesinin üyelerinden olup Amerikan İç Savaşında ismini savaş gelirleriyle ve Standard Oil Company şirketinin kurucusu olup şirketi petrolden elde ettikleri mirasıyla bugünün Rockefeller şirketler grubunun kurucusu John D. Rockefeller'in büyük oğlu, Chase Bank'ın eski başkanı olup şu anda bankanın uzantısı olan JPMorgan Chase'in ortaklarındandır. New York'ta sayılı milyarderlerden biridir. Rockefeller şirketler grubuna üyesi olan Abby, John D. III, Nelson, Laurance and Winthrop isminde beş kardeşi vardır. 2008 yılında Harvard Üniversitesi'ne 100.000.000 $ bağışta bulunmuştur.



David Rockefeller'in sahibi olduğu şirketler, yönettiği ve yardım ettiği fonlar, sivil organizasyonlar dernekler, başta 1904 yılında kurulan dünyanın dört yanında öğrencilere burs veren Rockefeller Vakfı ve diğer vakıflar ve kuruluşları ile dünyanın neredeyse yarısından bile fazla bir etki alanına sahip olup öğrencilere gelecek vaat eden binlerce gence verilen ünlü Rockefeller öğrenim bursu ülkelerin siyasetinde önemli rol oynar. David Rockefeller ailesi adına CFR'nin onursal başkanıdır.



Rockefeller ailesinin ve başkanı David Rockefeller'in hayırsever olarak adlandırdıkları şirketleri, dernek ve organizasyon gibi faaliyetleri birçok yazar ve aktivist tarafından eleştirilmektedir.


Etiketler milyarder abd
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin