ABD'Lİ KADIN GAZETECİ İRAN'DA TUTUKLANDI

İran'ı ziyaret eden İran asıllı ABD'li kadın gazeteci Roxana Sabiri, cezaevine konuldu.

Google Haberlere Abone ol
ABD'Lİ KADIN GAZETECİ İRAN'DA TUTUKLANDI

31 yaşındaki Roxana Sabiri'nin babası Rıza Sabiri, kızının İran'da yaşadıklarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Rıza Sabiri, kızının kendisiyle yaptığı kısa telefon görüşmesinde İran'da bir şişe şarap aldıktan sonra tutuklandığını ilettiğini belirtti.


Kızıyla son görüşmeyi 10 Şubat'ta yaptıklarını ve kendisinden bir daha haber alamadıklarını kaydeden baba Sabiri, kızının akıbeti hakkında bilgi almak istedikleri için olayı kamuoyuna duyurma kararı aldıklarını söyledi.


İranlı yetkillieri söz konusu tutuklamanın yapıldığını henüz doğrulamazken, ABD Dışişleri Bakanlığı Associated Press haber ajansının yaptığı başvuru üzerine konunun incelemeye alındığı belirtildi.


ABD'deki Ulusal Halk Radyosu ve diğer bazı medya kuruluşları adına serbest gazetecilik yapan Sabiri, 6 yıldan beri İran'da yaşıyor.


İnsan hakları gruplarının sürekli olarak gazetecileri tutuklamak ve konuşma özgürlüğünü baskı altına almakla suçladıkları İran'da, geçen birkaç yıl içinde  çok sayıda İran asıllı Amerikalı gazeteci ülkedeki "İslami rejimi değiştirmek amacıyla faaliyet gösterdikleri" gerekçesiyle tutuklandı.
ntvmsnbc

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin