ABD'li gazetecinin Türkiye'ye girişine izin verilmedi!

ABD'li gazeteci David Lapeska, Atatürk Havalimanı'ndan geri çevrilerek Şikago'ya geri yollandı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'li gazetecinin Türkiye'ye girişine izin verilmedi!

Lapeska Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye girişim engellendi ve Atatürk Havalimanı'nda Şikago uçağında bekletiliyorum. Bir ülkeye girişin bir kez engellenince, bu ülke için daha sonra yazacağın her şeye kuşkuyla mı bakılacak? Bu senin suçun değil Türkiye" dedi.



Lapeska Instagram hesabından da aprondan bir fotoğraf yayınladı ve şöyle yazdı:



"İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan girişim engellendi ve Şikago uçağına bindirildim. Bu seni son görüşüm olmayacak Türkiye. Size olan sevgim derin; Türkiye'de tanıdığım hayat ve sevgi dolu insanlar sizlere çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kal İstanbul."



Lapeska, ABD'de yayımlanan The National, The Atlantic gibi yayın organlarına haber yapıyor ve makale yazıyor.



Türkiye kökenli Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle önceki gece Kuşadası'nda gözaltına alındıktan sonra, yurt dışına çıkış yasağı konularak dün serbest bırakıldı.



Umar, son olarak Metro gazetesindeki köşesinde Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'nun "muhbirlik çağrısı" üzerine sert bir yazı kaleme almıştı.



Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin dün gece Umar'ı telefonla aradığı belirtilirken Hollanda Dışişleri Bakanlığı, gözaltı ile ilgili gelişmelerin yakından takip edildiğini açıkladı. Siyasi partiler ve Hollanda Gazeteciler Sendikası, Umar'ın gözaltına alınmasını kınadı.



Ebru Umar, gözaltı kararını Cumartesi gecesi Twitter hesabından duyurdu. "Ve polis kapıda. Şaka değil" diye yazan Umar, Hollanda basınına Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili Twitter mesajları nedeniyle gözaltına alındığını söyledi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin