ABD TELEVİZYONUNDA KAPADOKYA TANITILDI

ABD’de ulusal çapta yayın yapan televizyon kanalı PBS’te Kapadokya tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
ABD TELEVİZYONUNDA KAPADOKYA TANITILDI

PBS kanalında 5 yıldan beri devam eden “Equitrekking” isimli binicilik konulu programın Türkiye’de çekimi yapılan bölümü yayınlandı. Yaklaşık 65 milyon izleyiciye ulaşan ve prime time’da yayınlanan programda, Kapadokya’da binicilik imkanlarına, yörenin güzel atlarına ve atların günlük yaşamda kullanımına geniş yer verildi.
Darly Newman tarafından hazırlanan ve sunulan programda, Kapadokya’da yeraltı şehirlerinden, Türk misafirperverliğinden, Avanos’un el sanatlarından detaylı bir şekilde söz edildi.
New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yarım saat boyunca kesintisiz olarak süren programın, yaklaşık 3 milyon ABD Doları civarında reklam değeri bulunduğu belirtildi. Dünyayı at üzerinde gezmek ve keşfetmek üzerine hazırlanan ilk televizyon programı olan Equitrekking’in kısa zaman içerisinde 2 Emmy ödülüne aday gösterildiğini kaydeden Ataşelik, Equitrekking ekibinin Temmuz 2008’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Fethiye, Kapadokya ve İstanbul”da ağırlandığını bildirdi.
Program ekibinin, İstanbul ve Fethiye ile ilgili çekimlerini ise ayrı bir bölüm halinde yayınlamayı planladığı ve bu çerçevede New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği ile Darly Newman ve ekibinin ortaklaşa çalışmalarının devam ettiği belirtildi. MİLLİYET

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin