ABD Senatosu'ndan üçüncü mektup: Türkiye'de özgürlüklere getirilen engeller...

Temsilciler Meclisi tarafından kaleme alınan mektupta, medyanın faaliyet göstermesine müsaade edilen alanların azaldığı vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol
ABD Senatosu'ndan üçüncü mektup: Türkiye'de özgürlüklere getirilen engeller...

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki 88 üyenin ardından 5 önemli vekilden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin basın özgürlüğüne yönelik baskıcı icraatlarına yönelik bir eleştiri mektubu daha geldi. Temsilciler Meclisi üyesi vekiller Adam Smith, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Edward Royce, Eliot Engel, Thomas Rooney ve Demokrat Kongre Üyesi William Keating, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye, basın ve ifade özgürlüğüne baskılara dikkat çeken mektup yazdı.



‘Hukuku vurgulayın’



Bugün gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'ın haberine göre, Temsilciler Meclisi üyesi 5 vekil Kerry’ye “Sizden Türk yetkilileri ile görüşmelerinizde basın özgürlüğü, güçler ayrılığı, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün önemini vurgulamaya devam etmenizi talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. ABD dış politikasının temel özelliğinin ‘sivil toplum, demokrasi ve insan haklarının desteklenmesi yönünde olduğu’ hatırlatılan 27 Mart tarihli mektupta sadece Türk halkının siyasi sistemindeki yolsuzluk ve gücün kötüye kullanımını tetikleyen sistematik eksikliklere çare bulabileceğine dikkat çekildi. ABD’li yetkililerin sivil toplum grupları ile ilgili meseleleri Türk yetkililerle görüşmelerine dahil etmesini bekledikleri ifade edildi.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin