ABD Medyasından Barzani'nin Diyarbakır'a gelişiyle ilgili ilginç iddia!

Amerika'nın Sesi, Barzani'nin Diyabakır'a PYD yüzünden geldiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
ABD Medyasından Barzani'nin Diyarbakır'a gelişiyle ilgili ilginç iddia!

Amerika'nın Sesi, Diyarbakır kaynaklı haberinde Kürtler Kuzey Irak'ta 1991'den bu yana özerkliğe sahip olsa da Türkiye, Suriye ve İran'daki milliyetçi Kürt hareketlerinin bastırılmaya devam ettiği, Suriye'deki Kürt milislerin güçlenmesinin ise hem Iraklı Kürtler'i hem de Türkiye'yi endişelendirdiğini savundu. 



Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Genel Sekreteri Fuat Hüseyin'in PYD'nin özerklik ilanını eleştirdiğine işaret eden Amerika'nın Sesi, PYD'nin özerklik ilanı son haftalarda İslamcı muhaliflere karşı kazandıkları zaferlerin ardından geldiğine işaret ederken de şu iddiada bulundu:"Ancak bu, Tayyip Erdoğan için de kötü bir zamana rastladı. Özerklik ilanı Türkiye'deki Kürtler arasında ayrılıkçı duyguları ön plana çıkarmışa benziyor. Bu durum da yaklaşık 30 yıldan fazladır süren PKK şiddetinden sonra PKK ile barış görüşmeleri yapan Türk hükümetini zor durumda bırakıyor." 



Amerika'nın Sesi, Kürtler arasındaki ayrılıkların daha belirgin hale geldiğini bu ayrılıkların Barzani'nin Diyarbakır ziyareti sırasında da gözler önüne serildiğini öne sürdü ve bu ziyarete yönelik eleştirileri yansıttı.



Amerika'nın Sesi, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı endişelendiren bir diğer gelişme de Barzani'nin Türkiye'ye varışından önce PKK'lıların Suriye sınırında bir Türk askeri konvoyuna saldırması oldu. Bu, 8 aydır devam eden ateşkese karşı girişilen en büyük saldırılardan biri sayılıyor" dedi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin