ABD GAZETELERİNE TÜRKİYE ALEYHİNE ORTAK İLAN

Amerika'daki Yunan-Rum lobisi, Yahudi lobisine yaklaşıyor...

Google Haberlere Abone ol
ABD GAZETELERİNE TÜRKİYE ALEYHİNE ORTAK İLAN

Yorgo Kırbaki/Radikal


ATİNA - Kathimerini gazetesine göre, ABD’deki Yunan-Rum ile Yahudi lobisi yetkilileri geçen perşembe günü New York’da 1.5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede bundan sonra birlikte atılacak ilk adımlar ele alındı. Yunan-Rum lobisi, Yahudi lobisine yakınlaşma çabasıyla, Yunanistan’da bulunan Yahudi cemaatini ‘köprü’ olarak görüyor.


ABD gazetelerine ortak ilan
Yunan-Rum lobisi ileri gelenleri ayrıca New York Times gibi Amerika’daki etkili gazetelere ‘Bir yandan Kıbrıs’a saldıran ve halen işgalini sürdüren, bir yandan da Gazze’deki Filistinlileri destekliyor gibi görünen Türkiye’nin iki yüzlülüğünü kanıtlayan’ paralı ilanlar verecekler. Kathimerini gazetesi haberinde birkaç hafta önce de Washington’da düzenlenen Yunan-Amerikan kongresinde, senatörlerle milletvekillerinin, Türkiye’nin İran’ın nükleer programı konusunda Amerikan politikası aleyhine çalıştığını, ayrıca ‘Ermeni soykırımı’ ile Kıbrıs’ın işgalinden sorumlu olan Türkiye’nin başka ülkeleri uluslararası hukukun ihlali için suçlayamayacağını’ söylediklerini yazdı.


Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Delavekuras’ın da geçen hafta cuma günü Ta Nea gazetesine demecinde Türkiye’nin Gazze ile ilgili izlediği siyaset için “Türkiye’nin tavrı riyakar. Umarım bölgede istikrar amaçlı barışçı çabalara engel çıkarmaz” sözleri dikkat çekmişti. Gazze’ye Özgürlük Filosu’ndaki vatandaşları da İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Yunanistan, İsrail’e tepki olarak ortak hava tatbikatını iptal etmişti. Ancak Delavekuras, programlı olan bu tatbikatlar sorulunca “Yunan-İsrail askeri işbirliği bizim çıkarımızadır ve devam edecektir” yanıtını vermişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin