ABD'de John Kerry dönemi başladı

ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı görevine resmen başladı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de John Kerry dönemi başladı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanlığı'na gelerek mesaisine resmen başladı.



Kerry'yi, Dışişleri Bakanlığı binasına girişinde bakanlık mensuplarından oluşan kalabalık bir grup karşıladı. Kerry, bakanlık personeline kendisine gösterdikleri sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek ve birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini söyledi. 'Tanrı'ya şükür ki fotoğraflı kimliğim vardı, dolasıyla içeriye girebildim. Binayı dolaşırken, sizlerden birinin odasına girersem, bilin ki bir toplantı olduğu için değil, kaybolmuşumdur ve yön bulmaya ihtiyacım vardır' diyen Kerry ayrıca, 'Ülkenin, dünyanın ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın önündeki büyük soru şu; Dışişleri Bakanlığı'nı bir erkek yönetebilir mi?' şeklinde de espri yaptı.



Dışişleri Bakanlığı mensuplarının, çeşitli zorluklar ve tehlikelerle dolu bir yaşamın içerisinde olduğuna değinen Kerry, geçen eylül ayında ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na saldırıda hayatını kaybeden ABD'nin Libya Büyükelçisi Chris Stevens ve diğer üç Amerikalı'nın isimlerini tek tek anarak, "Size şunun sözünü veriyorum; onların vatanseverliği ve cesaretinin siyaset tarafından karartılmasına izin vermeyeceğim" dedi. 



Kerry, "İkinci olarak da, size şunun garantisini vermek istiyorum; bu sabahtan başlayarak, yapacağım her iş, insanlarımızın güvenliği ve emniyetine odaklı olacak. Alacağımız zorlu kararlar var ancak yine şunu garanti ederim ki, Bakan Clinton ve ekibinin hayata geçirdiği yüksek standartlara ulaşmak için elimden gelen herşeyi yapacağım" diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin