AA yeni ofisini açtı, İran medyasında haber oldu!

AA Farsça Servisi'nin açılışı İran medyasında yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
AA yeni ofisini açtı, İran medyasında haber oldu!

Anadolu Ajansı (AA) Farsça Servisi ve Tahran ofisinin açılması İran'ın önde gelen medya kuruluşlarında geniş yer buldu. 



AA Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nun açıklamalarına yer verilen haberlerde, dün AA Tahran bürosunun açılmasının iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesindeki önemine değinildi.



İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Genel Müdür Muhammed Hodadi ve Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'in de katıldığı Tahran ofisinin açılış törenini görüntülü ve fotoğraflı şekilde abonelerine sundu. 



IRNA, haberinde ise  AA Farsça Servisi'nin açılmasını iki ülke ilişkilerinde büyük bir adım olarak değerlendiren Büyükelçi Tekin'in açıklamalarını ön plana çıkardı. IRNA,AA İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden videokonferansla Tahran'a bağlanan AA Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu'nun Farsça Servisi'nin açılmasının bölgede barış ve demokrasiye katkı sağlayacağını temenni ettiğini belirtti.  



İran'ın resmi ajansı, Tahran'daki açılış törenine iki ülkeden çok sayıda gazetecinin de katıldığını bildirdi.



IRNA, AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk ve Farsça Haberler Editörü Hikmet Gök'ün IRNA’nın Tahran’daki merkezinde IRNA Genel Müdürü Muhammed Hodadi ile görüşmesini de haberleştirdi. IRNA'nın haberinde, Hodadi'nin AA Farsça Servisi'nin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği yer aldı. 



IRNA, AA Farsça Servisi'nin açılmasına ilişkin haberine de önceki günün en önemli haberleri arasında yer verdi.



Ülkenin yarı resmi ajanslarından ISNA da AA Farsça Servisi'nin açılışını geniş bir şekilde abonelerine duyurdu. Ajans, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Tekin'in konuşmalarını ön plana alarak, Tekin'in "Dünyadaki gelişmeler, farklı ve uluslararası haber kaynaklarından takip edilmelidir" sözlerini aktardı. 



İttilaat, İran, Keyhan, Asya ve Horasan gibi ülkenin önde gelen gazetelerinden bazıları da Farsça Servisi'nin açılış haberine ilk sayfalarında yer verdi.



IRNA'ya bağlı "İran" gazetesi, ilk sayfadan verdiği haberinde, AA Farsça Servisi ve Tahran ofisinin eş zamanlı olarak Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Tekin ve IRNA Genel Müdür Hodadi'nin katılımıyla açıldığını yazdı. 



Gazete, Farsça konuşulan ülkelerin basın yayın kuruluşlarının, Farsça haber yayınının başlamasıyla Türkiye, Ortadoğu, Avrupa, Asya ve Amerika'daki gelişmeleri AA'dan takip etme imkanı bulacaklarını okuyucularına aktardı.



Ülkenin önde gelen ve en köklü gazetelerinden İttilaat da AA'nın Farsça haber yayınına başladığını duyururken, ülkedeki medya kuruluşlarına yayın izni veren devlet kurumu İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı'nın Temsilcisi Ali Muhammed Sabıki'nin açılış töreninde yaptığı kısa konuşmayı aktardı. Gazete, Sabıki'nin "Bu servisin açılması umarım iki ülke halklarına doğru haber aktarımına katkı sunar" sözlerine yer verdi.



Ülkedeki internet haber portallarının bir çoğu da AA Farsça Servisi ve Tahran ofisinin açılışına geniş yer ayırdı.


Etiketler anadolu ajansı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin