AA'nın 'misillemesi' Londra Polisi'nin engeline takıldı

CNN International ve Reuters'ın dün gece Taksim Meydanı'ndan yaptığı çok ses getiren yayına benzer bir yayını da Anadolu Ajansı yapmak istedi. Ama Türkiye'de değil.

Google Haberlere Abone ol
AA'nın 'misillemesi' Londra Polisi'nin engeline takıldı

Anadolu Ajansı’nın Reuters ve CNN International’ın İstanbul Taksim’deki protestoları saatlerce canlı yayınlamasına misilleme olarak Londra Trafalgar meydanından canlı yayınla karşılık verme kararı İngiliz polisinin engeline takıldı.



Kuzey İrlanda’da 17-18 Haziran’da yapılacak G-8 Zirvesi öncesi kapitalizm karşıtı grupların Trafalgar meydanında saat 16.00’da toplanarak protesto gösterisi yapacaklarını duyurmalarının ardından, Anadolu Ajansı bölgeden canlı yayın yapma kararı aldı.



Reuters başta olmak üzere uluslararası medyanın Taksim’deki olaylara geniş yer vererek, saatlerce canlı yayın yapması Anadolu Ajansı’nı harekete geçirdi.



Anadolu Ajansı, önce Londra’dan 3G bağlantısıyla canlı yayın yapmak için ekipmanlarını bölgeye gönderdi. Ancak polis bağlantıları keserek canlı yayın yapılmasına izin vermedi. Bunun üzerine uydudan yayın için uplink cihazını bölgeye sevk eden Anadolu Ajansı, yine polisin engellemesiyle karşılaştı.



Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, attığı tweetllerle, uluslararası medyanın İstanbul ve Londra’daki eylemler konusunda farklı tavır takınmalarına ve buradaki çifte standarda dikkati çekti. Ancak, Öztürk Trafalgar'dan canlı yayın yapmak isteyen AA'nın Türkiye'nin göbeğinde günlerdir süren tarihi direnişe neden gerekli ilgiyi göstermediği konusunda bir açıklama yaptı.



Öztürk’ün paylaştığı bazı tweetler şöyle:





kemal öztürk ‏@kemalozturk202018 sa



Reuters Taksim'den canli yayin yapiyor. Londra'daki St. Paul's Katedrali önüne 4 ay süren "Occupy London" protestosunu neden canli vermedi?





kemal öztürk ‏@kemalozturk202018 sa



Bir daha Londra'da "Occupy London" protestosu olursa onu canli olarak dunyaya duyurmak AA nin boynunun borcudur artik.





kemal öztürk ‏@kemalozturk20205 sa



Bugun saat 16.00'da Londrada antikapitalizm buyuk bir protesto olacak. Bakalim Reuters ve BBC canli verecek mi?





kemal öztürk ‏@kemalozturk20204 sa



81 ilde sadece İstanbulda ve orada sadece Taksimde eylem var ve bunu tum dunyaya Turkiye yaniyor diye yayin yapin sonra da tarafsiziz deyin!





kemal öztürk ‏@kemalozturk20203 sa



Bugun Londradaki G8 protestolarini canli yayinlamak istedik ama polis 3G sistemlerini kestigi icin oradan yayin yapilamiyor.





kemal öztürk ‏@kemalozturk20201 sa



Londradaki gosterileri uydudan canli vermek istedik bu kez ama Trafalgar meydanina yaklastirmiyor polis.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin