AA muhabirlerine Trablus'ta silahlı saldırı!

Trablus'ta saldırıya uğrayan AA muhabirlerinin sağlık durumu nasıl?

Google Haberlere Abone ol
AA muhabirlerine Trablus'ta silahlı saldırı!

Libya'nın başkenti Trablus'ta görev yapan  AA muhabirleri Samet Doğan ve Muhammed Mdalla'ya işlek bir caddede çekim yaptıkları sırada, seyir halindeki bir araçtan ateş açıldı.AA ekibinin yara almadan atlattığı saldırı sonrası caddede kısa süreli panik yaşandı. 



Kasım ayında da Trablus'ta bir gösteriyi takip eden AA ekibi çatışmanın ortasında kalmış,  AA foto-muhabiri Bülent Doruk bir grup gösterici tarafından darp edilmişti. Fotoğraf makinası gasp edilen ve hafif yaralanan Doruk, güvenlik güçleri tarafından olay yerinden uzaklaştırılmıştı. Aralık ayında  AA Libya temsilcisi Bülent Şahin Erdeğer veAA muhabiri Muhammed Nacim ise çatışmaların ortasında kalmıştı.



Dışişleri Bakanlığı, 26 Mayıs'ta Türk vatandaşlarının zorunlu kalmadıkça Libya’ya seyahat etmekten kaçınmaları konusunda uyarı yapmıştı.



Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, Libya’nın doğusunda silahlı gruplar arasında son günlerde özellikle Bingazi ve çevresinde çatışmaların yaşanması ve bu olayların başkent Trablus’ta da bazı yansımalarının olduğu hatırlatılmıştı. Bu dönemde zaruri olmayan hallerde Türk vatandaşlarının Libya’ya gitmekten geçici olarak imtina etmeleri uyarısında bulunulmuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin