AA muhabiri Kırım'da saldırıya uğradı

Ukrayna'nın donanma karargahına giren silahlı ve maskeli kişiler, karargahta bulunan AA muhabirini tartakladı.

Google Haberlere Abone ol
AA muhabiri Kırım'da saldırıya uğradı

Kırım'da yaşanan gelişmeleri izlemek üzere Sivastopol kentinde bulunan Anadolu Ajansı muhabiri, Ukrayna'nın Kırım'daki donanma karargahına giren silahlı ve maskeli kişiler tarafından tartaklandı ve tehdit edildi.



Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki karargah, sivil kıyafet giyen ve maske takan silahlı kişilerin saldırısına uğradı. Rusya yanlısı güçler, Sivastopol kentinde bulunan Ukrayna'nın Kırım'daki Karadeniz Donanması karargahının kontrolünü ele geçirdi ve binaya Rus bayrağı çekti.



Ukraynalı yetkililer, karargahta bulunan görevlilerin güvenli bir biçimde binadan ayrılması için karargahın kontrolünü ele geçiren kişilerle görüşme yapmaya başladı.



Saldırı sırasında karargahta bulunan Anadolu Ajansı muhabiri Nicholas A. Waller, maskeli kişiler tarafından tartaklandı ve tehdit edildi.



Maskeli kişiler, binanın arka tarafına götürdükleri AA muhabirine, 'eğer sorun yaşamak istemiyorsa ekipmanını derhal kendilerine vermelerini' söyledi. Maskeli kişilerin talebini reddeden AA muhabiri, daha sonra serbest bırakıldı.



Rusya'nın, siyasi krizden önce Ukrayna'ya bağlı olan Kırım'ın artık Rus toprağı olduğunu açıklamasından bir gün sonra düzenlenen saldırının, Rusya yanlılarının Kırım'daki güçlerini pekiştirmek amacıyla yapıldığı belirtiliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin