AA haber yayınında yeni döneme geçti

Anadolu Ajansı, ürettiği haber, fotoğraf ve videoların abonelerine ulaşmasını sağlayacak yeni Haber Akış Sistemi'ne (HAS) geçti.

Google Haberlere Abone ol
AA haber yayınında yeni döneme geçti

AA, Türkçe yayında da uydu, XML, newsML1.2, newsML 2.9 formatları ve kullanımı kolay yeni web ara yüzüyle abonelerine ulaşarak, yayın yaptığı tüm dillerdeki haberlerini HAS üzerinden servis edecek.



Tamamen yerli imkanlar, Ar-Ge, bilgi ve deneyimle yapılandırılan HAS ile haberi abonelerine ulaştıracak.



Haber Akış Sistemi'ne geçişi değerlendiren AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Mustafa Çulcuoğlu, buna benzer haber sisteminin, dünyada sayılı 3-4 uluslararası haber ajansında bulunduğunu söyledi.Çulcuoğlu, şöyle devam etti:



"Üzerinde titizlikle çalışılan ve yoğun çabalar sonucu hayata geçirilen yeni haber sistemi, küresel abonelerimize birçok yenilik ve kolaylık sunuyor. HAS ile AA aboneleri, haber, fotoğraf ve videoyu aynı sistem üzerinden alabilecek. Aynı zamanda dünyanın 50 ülkesindeki muhabirlerimize de birçok kolaylık sağlayacak HAS, AA içeriklerinin en hızlı ve kullanışlı şekilde abonelerimize ulaşmasını sağlayacak." 



AA Türkiye ve Dünya Haberleri Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi de haberin abonelere ulaştırılmasının en az üretimi kadar önem taşıdığını vurgulayarak, "Bunun ne anlama geldiğini en iyi, sıcak bir gelişmeyi soğutmadan, adeta zamanla yarışarak abonelerine ulaştırmak isteyen haberciler bilir" diye konuştu.



Ekşi, şunları kaydetti:"AA, habercilikte 'farkın farkı' olarak niteleyeceğimiz haber iletimini HAS ile gerçekleştirme amacındadır. Sahip olduğu birçok yenilik ve geliştirmeye açık potansiyeliyle HAS, tek başına bir sistem değişikliği tercihinden ibaret değildir. HAS, AA'nın dünya ölçeğinde ajans olma vizyonuyla birebir örtüşmektedir. Habercilerimizin ve teknikerlerimizin büyük emek verdiği HAS, bizler kadar haber, fotoğraf, görüntülerimizle her gün, her dakika okuyucularının ve izleyicilerinin karşısına çıkan abonelerimiz için de ileri bir adımdır."



HABER AKIŞ SİSTEMİ



Anadolu Ajansı'nın 93 yıllık haber üretim, bilgi ve deneyiminin bugünün teknolojisiyle yoğrulmasının ürünü HAS, AA haber üretim ve dağıtım süreçlerine birçok yenilik getiriyor. Yeni sistem, Türkçe, Arapça, Boşnakça, Rusça ve İngilizce başta olmak üzere çok dilli arayüzüyle AA'nın dünyanın dört bir yanına dağılmış farklı diller konuşan muhabirlerini birleştiriyor ve işletim sistemi bağımsız olarak haber üretimi imkanı sağlıyor. 



Yeni sistemin devreye girmesiyle ilişkili haberler anlık olarak internet ve uydu üzerinden AA abonelerine sunulacak. Uluslararası haber standartlarında yayına olanak sağlayan sistemle, tüm dünya medyası AA'nın haberlerine anlık ulaşabilecek. 



Sosyal medyayla da entegre olan haber sistemi, yeni nesil haberciliğe hizmet eden başarılı bir örnek. 

HAS'ın devreye alınmasıyla AA'nın yeniden yapılanma sürecinin önemli bir kısmını oluşturan altyapı reformlarından biri daha tamamlanmış oluyor.



Hizmet verdiği tüm kullanıcılara sistemle ilgili duyuru ve bilgilendirmeyi yapan AA, teknik aksama ihtimaline karşı da destek hattı kurdu. AA müşterileri, "0312 999 20 20" numaralı hattı arayarak, HAS'a geçiş sürecinde karşılaşacakları problemleri bildirebilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin