AA Etiyopya Ofisi açılıyor

Anadolu Ajansı, yurtdışı operasyonlarını güçlendirme çalışmalarına, Doğu Afrika'daki Bölge Merkezi, Etiyopya Ofisi'nin açılışıyla devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
AA Etiyopya Ofisi açılıyor

AA'nın, 100. yılında dünyanın ilk 5 ajansı arasında yer alma hedefine önemli katkı sağlayacak, Addis Ababa'daki ofisi, Etiyopya Hükümet ve İletişim İşleri Bakanı Rıdvan Hüseyin, Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Osman Rıza Yavuzalp ve AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk tarafından açılacak.



Açılış törenine AA Yönetim Kurulu üyeleri ve yetkililerinin yanı sıra Etiyopya'daki Afrika Birliği yetkilileri ve yabancı misyon şeflerinin katılması bekleniyor.



AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk, pazartesi günü TSİ 15.30'da gerçekleştirilecek resmi açılışın ardından verilecek resepsiyonda, davetlilere AA'nın 100. yıl vizyonu ve uluslararası çalışmaları hakkında bilgi verecek.



Eritre, Cibuti, Somali ve Kenya, Tanzanya ve Güney Sudan'ın da bağlı olduğu AA Ortadoğu ve Afrika Direktörlüğü Doğu Afrika Bölge Ofisi, Etiyopya hükümeti nezdinde tüm izinlere sahip ilk yabancı medya ofisi olma özellliğini de taşıyor. Ofis 4 ay önce faaliyetlerine başlamıştı.



Bölge ülkeleri yetkililer, AA'nın Etiyopya ofisinin açılışının, ajansın Afrika'nın sesi olabilme yönünde attığı en önemli adımlardan birisi olarak nitelendirmişti.



Geçen Ocak ayında toplanan Afrika Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının ardından bu konuda değerlendirmelerde bulunan Etiyopya, Sudan, Güney Sudan ve Cubuti dışişleri bakanları, Ajansın Afrika'ya verdiği önemi takdir ettiklerini belirterek, AA'nın Etiyopya ve çevre ülkelerde faaliyet göstermesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişlerdi. (AA)


Etiketler anadolu ajansı aa
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin