AA'dan "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" sergisi

Komando ve "Bordo Bereliler"in zorlu eğitimlerinden karelerin yer aldığı sergiyi, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel açacak.

Google Haberlere Abone ol
AA'dan "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" sergisi

Anadolu Ajansı tarafından yeni bir konseptle görüntülenen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en etkin gücünü oluşturan komandoların ve Özel Kuvvetler'e bağlı timlerin çok merak edilen eğitimlerinden en özel kareler ilk kez ''Ocak- Mehmetçiğin Dünyası'' sergisinde kamuoyuyla paylaşılacak.



Mehmetçiğin yaşam öyküsünü anlatan fotoğraflardan önemli bir bölümü, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yılı etkinlikleri kapsamında 18 Mart'ta Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde sergilenecek.



Serginin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel birlikte yapacak. 



160 fotoğraftan oluşacak sergi, bir hafta ziyarete açık kalacak. Sergi süresince, AA kameramanlarının çektiği görüntülerden oluşan video klipler de fuaye ve salondaki ekranlardan ziyaretçilere sunulacak.



Mehmetçiğin yaşam öyküsü



Anadolu Ajansı, Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla Mehmetçik'in yaşamını 60 kişiden oluşan geniş ekibiyle görüntüledi.



AA'nın deneyimli habercileri, TSK'ya 28 ayrı mekanda fotoğraf ve video çekimleri yaptı. Mehmetçik'in birliğine katıldığı günden başlayarak askerin tüm yaşam öyküsünü yansıtmayı amaçlayan projede, 35 bin kare fotoğraf çekildi.



AA ekipleri, bu görüntüleri elde edebilmek için 2 ay boyunca Mehmetçik'in yaşamına tanıklık etti.



AA ekipleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timlerin kara, deniz ve havadaki zorlu eğitimlerini fotoğraf karelerine yansıttı.



Bu eğitimler ilk kez görüntülendi



''Bordo Bereliler''in eğitimlerini sadece doğa şartlarında yapmadıkları, teknolojinin tüm imkanlarından yararlandıkları görülüyor.



Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki paraşütle atlama eğitimlerinde dünyada çok az sayıda bulunan ileri teknoloji ürünü dikey rüzgar tüneli kullanılıyor.



Güçlü motorların oluşturduğu havayla 40 metreye kadar yükselen timlerin simülatörde uyguladığı teknikler şaşırtıyor. ''Bordo Bereliler''in dikey rüzgar tünelindeki eğitiminden yansıyan çok özel kareler ''Ocak- Mehmetçiğin Dünyası'' sergisinde ilk kez görülecek.



AA foto muhabirleri, Isparta, Foça ve Kayseri'deki komando eğitim merkezlerinde komandoların çok merak edilen zorlu arazi eğitimlerini de görüntüledi.



Kodlanmış lazer alıcılarla gerçek çatışma ortamını yaşayan komandolar dağlardan ip yardımıyla iniyor, çelik halatlardan kurduğu köprülerle vadileri aşıyor.



Komandolar, farklı silahlar konusunda aldıkları özel eğitimleri arazide tatbik ederken, ağır kış koşullarında durmadan ilerleyerek her türlü doğa şartlarına hazırlıklı olduğunu gösteriyor. Eğitim faaliyetlerinde çekilen ve ilk defa sergiyi ziyaret edenlerin göreceği fotoğraflar, Mehmetçik'in yaşamına ışık tutuyor.



Kitaba da dönüştürüldü



''Ocak- Mehmetçiğin Dünyası'' projesinde ortaya çıkan fotoğraflardan en çarpıcı 190 kare, ayrıca bir kitaba dönüştürüldü.



18 Mart'ta kitapçılarda satışa sunulacak fotoğraf albümünden elde edilecek gelir, TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.



Sergiyi ziyaret edenler, çözünürlüğü yüksek fotoğraflardan oluşan kitabı sergi salonunda satın alabilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin