'90 yıllık reklam arası'na suç duyurusu!

CHP'li Umut Oran, Ak Parti Milletvekili Tülay Babuşçu hakkında soruşturma yapılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'90 yıllık reklam arası'na suç duyurusu!

Ak Parti Milletvekili Tülay Babuşçu'nun "Osmanlı'nın 90 yıllık reklam arası bitti" tweet'ine tepkiler sürüyor.



CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Babuşçu hakkında, TCK 301 maddesi uyarınca soruşturma yapılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.



Suç duyurusunu yazılı açıklama ile duyuran Oran, Bakanlar Kurulu'nun bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplandığını anımsatarak şunları kaydetti: "Erdoğan ve Başbakanlıktaki vekili Ağustos ayından bu yana anayasal sistemi sürekli zorlamaktadır. Cumhuriyetten yararlanarak bu makamlara gelen isimler şimdi başkanlık hayalleri kurmakta, niyetini gizlemek için örtü olarak da Osmanlı'yı kullanmaktadır. 12'ncinin Başbakanlıktaki vekilinin de Bakanlar Kurulu'nun Kaçaksaray'da toplanmasına dair tek kelime etmeyerek değerli, derin sessizliğe bürünürken, Başdanışmanı acınacak biçimde parantez açıp kapatma söylemlerine dahil olmuştur. Hükümet, 12'nci veya Başbakanlıktaki vekili aleyhine tek kelime eden, 140 karakterlik sitem eden birilerine hemen 5 yıl hapis istemiyle dava açılırken, Cumhuriyetle hesaplaşan zihniyet hakkında tek bir adım dahi atılmaması üzerine, yaptığım milletvekili andına sahip çıkmak adına kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum."



'90 yıllık reklam arası' mesajıyla tepki toplayan Babuşçu'dan yeni tweet'ler!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin