560 gazete bu sergide!

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğrencilerin çalışmasıyla yerel basın sergisi açıldı.

Google Haberlere Abone ol
560 gazete bu sergide!

Türkiye'nin en büyük vakıf üniversiteleri arasında yer alan İstanbul Aydın Üniversitesi'nde İstanbul hariç 80 ilin gazetelerinin bulunduğu bir yerel basın sergisi açıldı.



Gazetelerin öğrencilerin temin ederek ortak çalışma gerçekleştirdiği sergide 560 yerel gazete bulunuyor.



Serginin koordinatörlüğünü yapan fakülte öğrencilerinden Asker Avşar, gazete teminlerinin yaklaşık 1 sene gördüğünü ve kendilerine yaklaşık 1300 gazete ulaştığını belirtti.



Sergiye eleyerek 560 gazeteyi aldıklarını söyleyen Avşar, bu sergiyi açmalarındaki sebepleri de şöyle anlattı:



"Bizim bu sergiyi açmamızda 2 sebep vardı. Birincisi gazetecilik bölümü arkadaşlarımızın ulusal basın dışındaki gazeteleirn baskı teknikleri, satış, reklam vb. gibi unsurlarını görmesi analiz etmesi. Ayrıca Türkiye'nin gündeminin aynı dönem içerisindeki farklı şehirlerdeki yansımasının da görülmesi.



İkincisi de bizim okulumuzda birçok ülkeden öğrenci var. Balkan'lardan, Kafkas'ladan, Çin'den, Orta Doğu'dan. Bu arkadaşlarımızın da bizim şehir gazetelerimizi tanımasını istedik. Sergi için yaklaşık 1300 gazete getirdi arakadaşlarımız ama 560'ını sergiye koyduk.Yerel basın handikapları olan sektör. Bazı gazeteler gerçekten gazetecilik faaliyeti yapmıyor. İlan alalım diye kuruluyorlar. Hakkınız vererek yapanlar da var tabi. Neredeyse Cumhuriyet'le yaşıt yerel gazeteler var. Biz onları almak istedik."



Serginin açılışını İletişim Fakültesi Dekanı Hülya Yeğin gerçekleştirdi. Açılışa Gazetecilik bölüm başkanı Yardımcı Doç. Dr Olcak Uçak ve  Prof. Dr. Atilla Girgin de katıldı ve konuşma yaptı.



Asker Avşar da "Bu sergi çalışması İAÜ İletişim Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinin ortak çalışmasıdır.Fakültemiz öğrencilerine gösterdikleri ilgi ve destekden dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın koordinatörlüğünü yürütmekten, çalışmaktan ve aldığımız keyiften dolayı çok mutluyum. Fakülte yönetimine Prof. Dr. Atilla Girgin hocamıza ve gazetecilik bölüm başkanımız Yar. Doç. Dr. Olcay Uçak hocamıza da tüm arkadaşlarım adına teşekkür ederim" diyerek konuşmasını yaptı sergi açıldı.



4-5-6 Mayıs'ta açık kalacak olan sergi TGC'nin Çemberlitaş'da da bulunan 'Basın Müzesi'nde de açılacak.



560 gazete bu sergide!



560 gazete bu sergide! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin