5 başlıkta haftanın 'en'leri!

PRNet, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
5 başlıkta haftanın 'en'leri!

14 - 20 Nisan 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'Haftanın En'leri' 5 başlık altında sıralandı:

 

HAFTANIN GÜNDEMİ 'PASSOLİG RESMEN YÜRÜRLÜKTE'



Taraftar gruplarının karşı çıkmasına rağmen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında oluşturulan elektronik bilet (e-bilet) uygulamasının hayata geçirilmesi 549 haber ve yorumda yer alarak geçen haftanın en çok konuşulan gündem maddesi oldu.



Güney Kore'de çoğu tatile giden öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu 475 kişi taşıyan feribotun batması 201 haberle gündemde yer aldı.



Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile Abdullah Gül ve Başbakan'ın açıklamaları yeniden Başkanlık sistemi tartışmalarını gündeme getirdi ve 191 haber ile 3. sırada yer aldı.



Geçen hafta en çok konuşulanlar listesinin dördüncü sırasında İspanyol dilinin en büyük yazarlarından biri kabul edilen Kolombiyalı gazeteci-yazar Gabriel Garcia Marquez'in 87 yaşında hayata veda etmesi oldu.



Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 'İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti 2013' araştırması sonuçlarına gore En Mutlu İlin Sinop olması gündemde beşinci sırada yer aldı.



HAFTANIN SİYASETÇİSİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 6.568 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1.235 haberle 2.sırada yer aldı. AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 490 haberle 3. sıraya, Enerji Bakanı Taner Yıldız ise 450 haberle 4.sıraya yerleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 423 haber yansımasıyla PRNet 'Haftanın En'leri' listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN ÜNLÜSÜ  'CEM YILMAZ'



Twitter'dan kendi hesabı üzerinden komedyenlik dersi veren Cem Yılmaz, 228 haberde yer alarak haftanın galibi oldu. Bebeği Hira'nın ilk kez fotoğrafını paylaşan Demet Akalın 86 haberle ikinci olurken, oynadığı Kurt Seyit ve Şura dizisi ile öne çıkan Kıvanç Tatlıtuğ'dan 78 haberde bahsedildi. Yargıtay tarafından hapis cezası onanan Deniz Seki 74 haberle PRNet En'ler listesine 4. sıradan giriş yaptı. Kenan Doğulu ise 72 haberle listenin beşinci sıradaki ünlüsü oldu.



HAFTANIN SPOR ADAMI 'AZİZ YILDIRIM'



Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı itiraz kabul edilmeyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 559 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini 405 haberle ikinci sıradaydı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise 392 haberle üçüncü sırada yer aldı. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal 300 haberle dördüncü, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise 230 haberle geçen haftanın en çok konuşulan beşinci sıradaki spor adamıydı.

 

HAFTANIN SPORCUSU 'SNEİJDER'



Geçen hafta oynanan Türkiye Kupası Yarı Final 2.maçında performansı ile göz dolduran Sneijder 346 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaraylı Felipe Melo 315 haberle ikinci sırada yer aldı. Galatasaray'da sakatlığı bulunan ve yurt dışında olan Galatasaraylı Drogba 288 haberle üçüncü oldu. Galatasaraylı golcü Burak Yılmaz 282 haberle dördüncü sırada yer aldı. Fenerbahçeli Emenike 207 haberle PRNet 'Haftanın En'leri' listesinin sporcular bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin