49 site yasaklandı, gazeteciler tepki gösterdi

İGC, 49 sitenin yasaklanmasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
49 site yasaklandı, gazeteciler tepki gösterdi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Misket Dikmen, aralarında ekşi sözlük web sitesinin de olduğu 49 siteye erişimin engellenmesin basın ve ifade özgürlüğünü engellemeye yönelik olduğunu söyledi.



Dikmen, “Kısa adı TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) olan kurum tarafından 49 siteye getirilen yasaklar ve suç duyuruları ülkemizi internet yasakları ülkeler sıralamasında üst sıralara çıkarırken, basın ve ifade özgürlüğünde de hızla son sıralara itmektedir. Kuruluş amacı ‘haberleşme hürriyeti’ni sağlamak ve düzenlemek olan TİB, aldığı son kararla haberleşme hürriyetine büyük bir darbe vurmuştur” dedi.



Bu tür yasakların kişiler arasındaki ötekileştirmeye daha da derin boyutlara taşıyacağını ve yasaklanan siteleri hedef haline getireceğini ifade eden Misket Dikmen, şunları söyledi:



"Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla aralarında Ateizm Derneği (tüm site), İnci Sözlük (bazı sayfaları), Ekşi Sözlük (bazı sayfaları) gibi sitelerin de olduğu 49 site veya bazı sayfalara engellendi. Kısa bir süre önce yapılan yasal düzenlemelerin açıkça ifade özgürlüğünü engellemeye yönelik olduğu bu son olayla birlikte bir kez daha anlaşılmıştır. Çağımızın olmazsa olmazı internet ortamında uygulanan baskı ve bu tür kapatmaların ülkemizi çağın gerisine götüreceği kuşkusuzdur. TİB aracılığıyla yapılan bu müdahale kişilerin iletişim ve ifade özgürlüğüne yönelik bir müdahaledir. Endişe ile takip ettiğimiz bu son girişimin yargıdan döneceğini ümit ediyor, Türkiye’nin bu tür yasaklarla anılmasını asla istemiyoruz"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin