4.5G faturalara nasıl yansıyacak?

BTK eski Başkanı Tayfun Acarer, 4.5G ihalesinde verilen teklifin, faturalara hangi oranda yansıyacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
4.5G faturalara nasıl yansıyacak?

BTK eski Başkanı Tayfun Acarer, 4.5G ihalesinde verilen 13.2 milyar TL'lik teklifin faturalara yüzde 10 yansıyacağını öngördü.



Eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, önceki gün gerçekleştirilen 4.5G ihalesinde verilen 13.2 milyar TL'lik teklifin faturalara yüzde 10 yansıyacağını öngördü.



Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Acarer, ihalede ortaya çıkan 3 milyar 960 milyon Euro'luk teklifin internet ve telefon faturasına nasıl yansıyacağına ilişkin şunları söyledi: “Daha önceki dönemlerde gözlenen süreç yinelenir. Ne olur? Fiyatlar göreceli olarak düşer. Yani, kullanımın yüzde 300 arttığı yerde, faturaya yansıma sadece yüzde 10 olur”



4.5G'nin internette hızı artıracağını belirten Acarer, “2 saatlik film, 5 dakikada indiriliyorsa, bu süre yeni teknoloji ve altyapıyla 5 saniyeye düşecek. Hız, ilk etapta 10, sonra 100 kat artacak” dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin