35 YILLIK FİRMA 'YEMEKTEYİZ' İLE İMAJ TAZELEDİ

Karaca, Show TV'deki "Yemekteyiz"e sponsor oldu, marka bilinirliğini yükseltip, krize rağmen satış gelirlerini arttırdı...

Google Haberlere Abone ol
35 YILLIK FİRMA 'YEMEKTEYİZ' İLE İMAJ TAZELEDİ

‘Yemekteyiz’ ile patlayan Karaca, Emsan’ı alıyor

35 YILLIK FİRMA 'YEMEKTEYİZ' İLE İMAJ TAZELEDİ


Şenay BÜYÜKKÖŞDERE/AKŞAM


1973 yılından bu yana, çelik tencere tava ve porselen üretimiyle mutfak gereçleri sektörünün köklü markalarından biri olan Karaca, son aylarda özellikle “Yemekteyiz” programının sponsorluğuyla marka bilinirliğini önemli ölçüde pekiştirdi. Karaca’nın kuruluşunun 35’inci yılında yaptıkları reklam ve pazarlama faaliyetlerinin satışlarına da çok olumlu yansıdığını anlatan Karaca Pazarlama Müdrürü Sami Hotak, “Biz bugüne kadar hep kadınlara yönelik reklamlar yaptık. Ancak Yemekteyiz programı hem kadınlar hem de erkekler tarafından çok seyredilen bir program. Biz bu sayede erkeklere de ulaşabildik ve markamızın bilinirliği daha da arttırdık” diye konuşuyor. Sadece iç piyasadan değil aynı zamanda yurtdışından da büyük talepler almaya başladıklarını vurgulayan Hotak, Özellikle Türk televizyonlarını izleyen Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan gibi ülkelerden çok ciddi talepler almaya başladıkarını belirtiyor.

OSCAR’A GİDİYOR

Karaca, bu yıl Chicago’da yapılacak olan Housewares Show’da Türkiye’yi temsil ediyor. Etkinlik mutfak sektörünün Oskar’ı kabul ediliyor.

2009’DA 10 YENİ MAĞAZA

2001 yılından itibaren alışveriş merkezlerinde kendi mağazalarını açarak perakende sektörüne de giriş yapan Karaca, bugün itibarıyla iki bini aşkın satış noktası ve otuz mağazasıyla tüketiciyle buluşuyor. KRC tabelası altında büyük alışveriş merkezlerinde mağazalar açmaya başladıklarını vurgulayan Hotak, 2009’da da 10 yeni mağaza açarak büyümeye devam edeceklerini söylüyor. Markalarını konumlandırken, kaliteye ve estetiğe ulaşmak isteyen insanların hangi sosyo ekonomik sınıfa ait olursa olsun Karaca’yı tercih edebilmelerini sağladıklarını ifade eden Hotak, ìÜrün yelpazemizi de bu doğrultuda düzenliyoruz. Bu sayede ülkemizin batısında da doğusunda da ürünlerimizin satışını gerçekleştirebiliyoruz” diye ekliyor.






Herkes küçülürken biz adım atıyoruz



Uzun süredir gündemde olan, “krizi fırsata çevirme” söylemini Karaca, bu dönemde yine marka bilinirliği çok yüksek olan Emsan’ı satın alarak hayata geçiriyor. Sami Hotak, “Herkes küçülürken biz adım atıyoruz. 1 Ocak 2009 itibarıyla Karaca, yılların markası Emsan’ı bünyesine katmış olacak Bundan sonra Karaca, Emsan, Karaca ve KRC markalarıyla büyümeye devam edecek” diye anlatıyor.



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin