34 öykü yazarı İstanbul'da buluşuyor!

Türkiye’den ve dünyadan 34 öykücü, 16-20 Şubat tarihleri arasında bir araya geliyor.

Google Haberlere Abone ol
34 öykü yazarı İstanbul'da buluşuyor!

Zeytinburnu Belediyesi, özgün bir festivalle kültür sanat alanında bir ilke daha imza atıyor. Türkiye’nin ve dünyanın önemli öykücüleri, 16-20 Şubat tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali’nde buluşuyor.



Onursal Başkanlığını usta öykücü Rasim Özdenören’in yapacağı Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali ile kaynağını yüz yıllık hikaye geleneğinden alan öyküyü gündeme getiriyoruz” dedi. Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali’nin danışmanlığını öykü yazarı Cemal Şakar, festival koordinatörlüğünü ise öykü yazarı Aykut Ertuğrul yapıyor.



Festivalin Onursal Başkanı usta öykücü Rasim Özdenören



Onursal Başkanlığını usta yazar Rasim Özdenören’in yaptığı festivale Türkiye’den değerli öykü yazarları katılacak. Hüseyin Su, Cemal Şakar, Ömer Lekesiz, M. Fatih Andı, Köksal Alver, Abdullah Harmancı, Handan Acar Yıldız, Güray Süngü, Naime Erkovan, İsmail Özen, Remzi Şimşek, Mukadder Gemici, İsmail Isparta, Akif Hasan Kaya, Burcu Bayer, Ali Görkem Userin, Yunus Emre Özsaray, Arda Arel, Aykut Ertuğrul, Bünyamin Demirci, Doğukan İşler, Ertuğrul Emin Akgün, Ali Işık, Esra Demirci, Tuna Lütfi Yukay ve Betül Nurata gibi yazarlar öykü severlerle buluşacak. Festivalin yabancı konukları arasında ise; Afag Mesud, Alek Popov, Ben Okri, Filip Mursel Begović, Hisham Bustani, Mustafa Mestûr, Nenad Joldeski ve Ziad Khaddash yer alıyor.



Festivale yurt içinden ve yurt dışından 34 öykücü katılıyor



Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali Danışmanı öykücü Cemal Şakar da festivalin her yaştan öyküseverin ilgisini çekecek öykü oturumları, okumaları, tiyatroları ve atölyeleri içerdiğini belirtti. Festivale yurt içinden ve yurt dışından 34 öykücünün katılacağını aktaran Şakar, "Festivalin omurgasını, katılımcıların yapacağı öykü okuması performansları, Türkiye'de ve dünyada günümüz öykücülüğünü, öykünün ve öykücülüğümüzün geleceğini konuşup tartışacağımız oturumlar üzerine kurduk. Festivalimizin Onursal Başkanı değerli yazar Rasim Özdenören'in "Sedir Yaprağı" ve merhum öykücü Ramazan Dikmen'in "Afife Abla'nın İncileri" öyküleri metin dramatizasyonu tekniğiyle festivalde sahnelenecek. "Okulda Öykü Var" programı kapsamında da yurt içinden ve yurtdışından gelen öykücüler Zeytinburnu'ndaki 16 lisede öğrencilerle buluşacak” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin