Gazetecilere hapis cezasına tepki: Dibe vurabiliriz

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) gazetecilere verilen cezalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilere hapis cezasına tepki: Dibe vurabiliriz

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, basına ve gazetecilere yönelik ardı arkası kesilmeyen cezalar ve tutuklamalar nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Son olarak usta gazeteciler Uğur Dündar ve Necati Doğru’ya hapis cezası verildiğini, Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in attığı tweet nedeniyle tutuklandığını hatırlatan İGC Başkanı Misket Dikmen, “Evrensel hukuk kurallarını katleden, basın ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına alan bu gidişe hemen son verilmelidir” dedi.



Bulunduğu makam gereği eleştiriye açık olması gereken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini eleştiren herkesi ve her kesimi cezalandırarak sindirme yoluna gittiğini dile getiren İGC Başkanı Misket Dikmen, Türkiye’nin terör başta olmak üzere çok sayıda çözülmesi gereken sorunu varken Cumhurbaşkanı’nın gazetecilerle uğraşmasının doğru olmadığını söyledi. Dikmen, şöyle devam etti:



“DİBE VURABİLİRİZ”



“Gazeteciler adeta bir meteor yağmuruna tutulmuş gibi yoğun saldırı ve baskı altında. Seçimlere sayılı günler kala bu saldırıların dozu daha da artırıldı. Son olarak usta gazeteci Uğur Dündar eski Bakan Binali Erdoğan ile yazdığı yazı, gazeteci Necati Doğru ise Cumhurbaşkanı’nı eleştiren yazısı nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı. Yine Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş de Cumhurbaşkanı’na hakaret eden tweet attığı gerekçesiyle tutuklandı. Gazetecilerin görevi eleştirmek, topluma doğruları aktarmaktır. Belli bir makama gelen insanların eleştiriye tahammül sınırlarının çok daha fazla olması gerekirken, bizim ülkemizde gazeteciler görevini yaptığı, yanlışı eleştirdiği için cezalandırılıyor, hapse atılıyor.



Evrensel hukuk kurallarını katleden, basın ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına alan bu gidişe biran önce son verilmelidir. Sadece son bir yılda basın ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılar nedeniyle bile 154. Sıradaki yerimiz yıl sonunda iyice dibe vurabilir. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak, ülkemiz her yönden ağır bir terör saldırısıyla karşı karşıya iken devletin en üst kademesinin gazetecilerle uğraşmasının anlamsızlığına dikkati çekiyor, dibe doğru bu gidişe son verilmesini istiyoruz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin