3. Ankara Marka Festivali başladı!

İlki 2015’te gerçekleştirilen Ankara Marka Festivali, üçüncüsüyle Başkent’te Ankara ATO Congresium’da başladı

Google Haberlere Abone ol
3. Ankara Marka Festivali başladı!

3 gün boyunca sürecek olan festival, THY ana sponsorluğunda ve Çalık Holding festival resmi sponsorluğunda gerçekleşecek.



Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna,  T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin konuşmalarıyla festival başladı.



ANKARA TÜRKİYE’NİN DÜNYA’YA AÇILAN KAPISI OLSUN



Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu: “Ankara’yı markalar vadisi haline getirmek en büyük hedefimiz. Bu sene 190 konuşmacı var ve tam m15 salonda sertifikalı eğitim programı gerçekleşirken Ankara tam bir festival yaşayacak” dedi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ise “Tüm markaların oluşum süreci bir fikirle başlıyor. Son 15 yılda ülkemiz 3 kat büyüdü. Bunun da yolu markalaşma ile başlıyor. Yerli otomobil için heyecan duyuyoruz, Marka yapanlara destek olmaktan başka çare yok. Küdüs’le dertlenip barış istiyorsak güçlü olmamız gerekir. Marka güç getirir. Ankara Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olsun” cümlelerini kurdu.



ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür mikrofonu alarak “Markalaşma rastlantıya ortaya çıkan bir durum değildir. İçinde bulunduğumuz süreçle rekabette neler yapabiliriz bunu konuşacağız bu festivalde” dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da “Küresel ekonomide markalaşmanın önemini hepimiz biliyoruz. Millet olarak icat üretmeye hasretimiz var” cümlelerini kurdu. T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi “Dünyada üretmek artık maarifet değil, marifet artık farklı üretmekte. Marifet artık lisansına, patentine, tasarımına sahip olmak” dedi.



ANKARALILAR AKIN ETTİ



Ankaralıların akın ettiği 3. Ankara Marka Festivali’nin ilk günü, Uluslararası Avukat Robert Amsterdam, Mustafa Sandal, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, AFAD Başkanı Dr Mehmet Güllüoğlu, Danla Biliç ve Arda Kofoğlu,  Koray Avcı, Eser Yenenler de dahil 16 konuşmacı vardı.



KAMYON ŞOFÖRLERİ İŞSİZ KALACAK



Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur: “Hedefimiz sıfır kaza” diyerek akıllı otomobilleri tanıttı. Şoförsüz araçların gelişip hayatımıza girmesinin 2020’li yılları bulacağını söyleyen Okutur: “Kamyon şoförleri işsiz kalacak, Ankara’dan yola çıkacak olan bir kamyon şoförsüz olarak İstanbul’a varacak. Belki de İstanbul Gişeler’den bir şoför o kamyonu karşılaycak” dedi.



ESAS MARKA İNSANDIR



AFAD başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, “Türkiye dünyanın en zengin 2. ülkesi değil ama göçmenlere yardım eden ülkeler arasında 2. sırada” dedi ve “Bir marka festivalinin esas markası insandır” diye ekledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin