29. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali başladı!

Türkiye’den ve dünyadan seçilmiş 185 özgün kısa metraj, 14-21 Aralık arasında izleyiciyle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
29. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali başladı!

29. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali 14 Aralık’ta başladı. Türkiye’den ve dünyadan seçilmiş 185 özgün kısa metraj, 14-21 Aralık arasında izleyiciyle buluşuyor. Her gün 4 seansta dönüşümlü gösterilecek filmlere katılım ücretsiz.



Başlangıcından günümüze, yürütücülüğünü Hilmi Etikan’ın yaptığı “İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali”,  bundan tam 39 yıl önce, sadece ulusal filmlere yer vererek programına başlamış, 1989 yılından sonra uluslararası kimlik kazanarak yoluna devam etmiştir. Bugüne dek binlerce kısa filmi seyirci ile buluşturmuş, Türkiye’de kısa filmin gelişmesine ve yaygınlaşmasına öncülük etmiş, düzenlediği paneller ve atölyelerle genç yönetmenlere yol göstermiştir.



“29. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali”, 14-21 Aralık 2018 tarihleri arasında, Türkiye’den ve dünyanın birçok değişik ülkesinden seçilmiş, çok sayıda ödül kazanmış kısa metrajı sinefillere  sunmaya hazırlanıyor. Kurmaca, Belgesel, Canlandırma ve Deneysel kategorisinde filmleri değerlendiren “Ulusal Yarışma Seçici Kurulu” bu yıl, Selim Demirdelen (Yönetmen), Nalan Kuruçim (Oyuncu), Cem Altınsaray (Sinema Yazarı), Tülin Özen (Oyuncu) ve Dr. Nagihan Çakar Bikiç’den (Kültür Ün. Akademisyen- Belgesel Film Yönetmeni) oluşuyor.



Sonuçlar  21 Aralık 2018 günü saat 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek kapanış töreninde açıklanacak ve ödüller  sahiplerini bulacak. Bir hafta sürecek festival boyunca toplam 185 kısa film, her gün saat 13.00, 15.00, 17.00 ve 19.00 olmak üzere 4 seansta izleyiciyle buluşacak . Her film değişik gün ve seanslarda 2 kez gösterilecek.



Kaçırılmaması gereken bu zengin programda yer alan filmlerin çoğunluğu uluslararası festivallerde gösterilmiş, aldığı övgüler ve ödüllerle son yılların en özgün çalışmalarından oluşmakta . Filmler, dönüşümlü olarak İstanbul Fransız Kültür Merkezi-Taksim ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi-Tepebaşı  sinema salonlarında gösterilecek. (www.istanbulfilmfestival.com)



29. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali başladı!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin