2. Pembe Hayat KuirFest sona erdi

LGBT Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 2. KuirFest Ankara'da gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
2. Pembe Hayat KuirFest sona erdi

Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 2. KuirFest, 17-24 Ocak 2013 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti. LGBT hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade alanları yaratmayı amaçlayan festival, Sundance’ten Berlin’e, dünyanın önemli festivallerinin programlarında yer almış filmleri Ankara’da ilk kez seyirci karşısına çıkardı.



17 Ocak Perşembe akşamı Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda düzenlenen açılış töreni ile başlayan festivalde, gecenin sunuculuğunu Pembe Hayat Dayanışma Derneği yönetim kurulu başkanı Derya Tunç üstlenirken, Esmeray, son oyunu “Yırtık Bohça”yı bu kez de KuirFest izleyicisi için sahneledi.



19 Ocak Cumartesi günü “Pişman Olanlar”ın gösterimi ardından yapılan “Cinsiyet İnşa Süreci” paneline konuşmacı olarak katılan trans aktivistler; Belgin Çelik, Buse Kılıçkaya ve Ceren Yılmaz, KuirFest izleyicisi ile birlikte cinsiyet inşa sürecini tartışmaya açtılar.



Dünyanın en muhafazakar ülkelerinden biri olan Pakistan’da geçen “Saklambaç” filminin arkasından, yönetmenleri Saadat Munir, Saad Khan ve yapımcı Christina M. Andersen’in katılımıyla gerçekleşen “Pakistan'da Neler Oluyor?” paneli ile, aşırı islamcı yönetimlerine rağmen umutla var olmaya çalışan LGBTT grupların tecrübelerine kulak verdik.



Türkiye LGBTT hareketinin en göz önünde simalarından Bülent Ersoy üzerinden bir yakın tarih okuması denemesi yapılan “Bülent Ersoy'un Kanunla İmtihanı” panelinde, konuşmacılar; Alisa Lebow, Başak Ertür, Defne Tüzün ve Gözde Onaran, Bülent Ersoy’un başrolünde oynadığı yarı otobiyografik “Şöhretin Sonu” filminin yanı sıra, Ersoy’u gerçek hayatta mahkeme karşısına çıkaran davalar üzerinden kanun ile ilişkisini incelediler.



2. Pembe Hayat KuirFest, bu yıl 25 filmlik bir programla seyirciyle buluştu. Sinemaseverler festivallerden ödüllerle dönmüş, Endonezya’dan Şili’ye, İsveç’ten Brezilya’ya, birçok farklı coğrafyadan filmleri izleme olanağına ulaştılar.






Etiketler lgbt
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin