2 gazetecinin kaçırılmasında kilit rol oynuyordu! Yakalandı

2008 yılında gazetecileri kaçırıp rehin aldığı iddia edilen şüpheli, 7 yıl sonra yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
2 gazetecinin kaçırılmasında kilit rol oynuyordu! Yakalandı

Somali'de Kanadalı gazeteci Amanda Lindthout ile birlikte çalıştığı fotografçısı Nigel Brennan'ı kaçırıp rehin aldığı iddia edilen Somalili, 7 yıl sonra geldiği Kanada'da yakalandı.



Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP Sözcüsü James Malizia, Ottawa'da düzenlediği basın toplantısında, 7 yıl süren takibin ardından iki gazetecinin kaçırılıp rehin alınmasında kilit rol oynadığını duyurduğu Somalili Ali Ömer Ader'in, Ottawa'da yakalandığını duyurdu. Şüphelinin, Cuma sabahı video konferans sistemi ile hakim karşısına çıkarıldığını ifade eden Sözcü Malizia, mahkeme sürecininse önümüzdeki hafta başlayacağını kaydetti.



Operasyonun 7 yıl boyunca RCMP Entegre Ulusal İzleme Timi tarafından yürütüldüğünü anlatan James Malizia, operasyon süresince Avustralya Federal Polisi ile de işbirliği halinde olduklarını söyledi.



Amanda Lindthout ile birlikte çalıştığı fotografçısı Avustralya vatandaşı Nigel Brennan, 23 Ağustos 2008 tarihinde Somali'de görev yaparken, Mogadişu'da bir grup tarafından kaçırılmış ve 25 Kasım 2009 tarihine kadar rehin tutulmuşlardı. RCMP Sözcüsü James Malizia, Ottawa'da yakalanan Ali Ömer Ader'in, bu süre zarfında rehine pazarlığındaki baş pazarlıkçı olduğunu kaydetti.



Öte yandan, Ali Ömer Ader'in, neden Kanada'ya geldiği ise henüz netlik kazanmadı. Ader için tahsis edilen Avukat Samir Adam da yaptığı açıklamada, müvekkili ile henüz tanıştığını ve kendisini dinledikten sonra sorulara cevap verebileceğini ifade etti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin