17 Aralık operasyonlarını haber yapan mubirlere dava açılıyor

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasını haber yapan ve tapeleri yazan muhabirlere bir bir dava açılıyor.

Google Haberlere Abone ol
17 Aralık operasyonlarını haber yapan mubirlere dava açılıyor

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasını haber yapan ve tapeleri yazan muhabirlere ve ayrıca takipsizlik kararını haberleştiren muhabirlere dava açılıyor. Taraf gazetesi Adliye Muhabiri Aysun Yazıcı’ya  8 yıl hapis istemiyle dava açıldı. O dönem Yurt gazetesinde çalışan Meriç Şenyüz de 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ulusal Kanal Muhabiri Özer Sürmeli’ye ise 5 ay hapis cezası verildi.



Taraf muhabiri Aysun Yazıcı



Aysun Yazıcı’nın soruşturma dosyasında dönemin Başbakanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da adının geçtiği 25 Aralık dosyasına verilen takipsizlik kararını yazmak da yer aldı. Şikayet dilekçesinde, savcılığın takipsizlik kararını haberleştiren Yazıcı’nın “hakaret” ve iftira” suçlarından cezalandırılması istendi.



Yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Türkiye Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, Taraf Gazetesi Adliye Muhabiri Aysun Yazıcı hakkında, suç duyurusunda bulunmuştu. “Üç ayaklı soruşturma”, “Rüşvet görüntüsü iddiası”, şeklindeki haberlerle ilgili savcılık Yazıcı hakkında, “soruşturmanın gizliliğini ihlal”, “adil yargılamayı etkileme” suçlamasından dava açmıştı. Ayrıca yolsuzluk operasyonu sürecinde 17 Aralık dosyasıyla ilgili Bakanların telefon görüşmelerinin yer aldığı, “İşte rüşvetin konuşmaları”, Çağlayan’ın kod adı: CAG” şeklindeki haberlere de dava açılmıştı. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne açılan davalarda Yazıcı’nın toplam 8,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.



Yurt gazetesi muhabiri Meriç Şenyüz



Şenyüz “Babası ‘riskli bölge’ ilan etti, oğlu ‘gökdelen’ dikecekti” ifadesini kullandığı haberinde, “Başbakan oğlu Bilal Etiler’e AVM diksin diye, Etiler Polis Okulu arazisine adım adım el koydu. Arazi önce Emniyet’ten alınıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verildi, sonra ‘risk alanı’ ilan edildi ve AVM projesi yapıldı” demişti.



 



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin