15 yazara tek yanıt: Akıl heba, mantık yaş!

Koray Çalışkan, muhafazakar yazarların Kabataş'ı savunan "Diliniz KABA, yüreğiniz TAŞ" başlıklı yazılarına cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
15 yazara tek yanıt: Akıl heba, mantık yaş!

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi öğretim üyesi Doç. Koray Çalışkan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programının ardından yeniden patlak veren “Kabataş tartışması” ile ilgili hükümete yakın gazetelerde “Diliniz KABA, Vicdanınız TAŞ” ortak başlığıyla yayınlanan köşe yazılarında ortaya atılan argümanları Radikal'e yorumladı.



İşte, Çalışkan’ın Radikal için yazdığı yazının bir bölümü:



Dün basın tarihinde benzerine rastlamadığımız bir şey oldu. Gazeteci kedi gibidir. Hepsi aynı sesi çıkarsa da başka yöne gider. Bu sefer öyle olmadı. 15 gazeteci (sufleyi karıştıranı da hesaba katarsak) aynı sesi çıkardı, aynı yere gitti. Bir kadın gazeteci yaptığı bir haber nedeniyle “linç” ediliyormuş, tacize uğrayan kadına 'Belgen nerede?' diyenler mağduru yeniden taciz ediyormuş, meslekte toplu hareketleri sevmezlermiş, çünkü cepheleşme yaratmasından endişe ederlermiş, ama yine de katılırlarmış... Kabaymış, taşmış...



Şu filmi bir geri saralım, argümanlara tekrar bakalım:



 1. Gazeteci değil, haber kaynağı sorumludur.

 



Hayır. Gazeteci haberi, kaynağının doğru olduğuna emin olmadan ve bu doğruluğu teyit etmeden yazamaz. Yoksa hakikatin değil yalanın ortağı olur. Hele bu yalan halkı galeyana getirmek için uydurulmuşsa, provokasyona girer, ki suçtur. 

 



2. Twitter’da onca provokasyon yapıldı, Kabataş’a taktınız.



Hayır. Mesele takmak değil, bir organize provokasyonu haberleştirmektir. Otoriter başbakanın ve yandaş basınının Gezi’ye karşı başlattıkları yalan mobilizasyonunu halka anlatmaktır. Twitter’da ileri geri bir çok şey yazıldığı bir gerçek. Buna dikkat etmek gerek. Ancak 3-5 kişinin takip ettiği ergenlerin saçmalamasıyla, bir yalanı köpürterek servis eden ulusal gazetelerde köşesi, yeri olan gazetecilerin yalanı bir değildir. Bir tutan utansın.



Yazının devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin