15 Temmuz filmlerle anlatılacak!

Çekmeköy Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın bu yılki teması teması İhanet ve Direniş-15 Temmuz olacak.

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz filmlerle anlatılacak!

Çekmeköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan uluslararası kısa film yarışmasına başvuru yağıyor.



Teması, İhanet ve Direniş-15 Temmuz olan yarışmanın 19 Ocak’ta başlayan başvurularına şimdiye kadar yüzlerce başvuru yapıldı. Başvurular 2 Haziran’da son bulacak.



15 Temmuz gecesi yaşananların, sinema aracılığıyla  gelecek nesiller için kalıcı hale getirilebilmesi amacıyla düzenlenen yarışmanın proje sahipliğini Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz üstleniyor.



Yarışmanın jürisinde ise, Yönetmenler Mustafa Şevki Doğan ve Mesut Uçakan, Sosyolog Erol Erdoğan, ünlü oyuncular Turgay Tanülkü ve  Hakan Boyav, gazeteciler Metin Yüksel ve Meryem İlayda Atlas yer alıyor. 



Yarışmaya dolaylı ya da doğrudan 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ekseninde “İhanet ve Direniş” temasına işaret eden, toplam süresi 15 dakikayı aşmayan dijital formatta kurmaca, animasyon, belgesel ve deneysel filmler katılabiliyor.



Ön seçici kurul tarafından belirlenecek ve  yarışma jürisine sunulacak 50 film,   senaryo, yönetmenlik, kurgu, kamera-ışık ve film adı olarak  beş konu başlığında değerlendirilecek.



Danışma kurulu ve ön eleme ekibini geçip, jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girmeye hak kazanan filmlere ödülleri 13 Temmuz’da düzenlenecek törende verilecek.



Yarışma sonunda birinci seçilen filme 30 Bin TL, ikinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL verilecek. Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü’ne 12 bin TL , jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5’er bin TL mansiyon ödüllerinin de verileceği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini bulacak.



Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz proje ile ilgili  “ Daha önce Biz O’nu Çok Sevdik Siyer-i Nebi ve Merhamet ve Adalet temalı Uluslararası Kısa Film yarışması düzenledik. İki projemizin de finalinde ödülleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verdi.  Bu yıl uluslararası kısa film yarışmamızın temasını ülkemizde bir dönüm noktası olan 15 Temmuz İhanet ve Direniş olarak belirledik. Ödülleri ihanete karşı halkın gösterdiği büyük direnişin yıl dönümünden iki gün önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın teşrif edeceği bir programla vermeyi planlıyoruz,” dedi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin