12 gazeteciden Ege çıkartması

Güney Kore'den gelen 12 gazeteci, Ege bölgesinde incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
12 gazeteciden Ege çıkartması

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) düzenlediği program kapsamında Güney Kore'den gelen aralarında editör, köşe yazarı, foto muhabiri ve seyahat magazin editörünün bulunduğu 12 kişilik gazeteci grubu, 3 günlük gezi kapsamında Denizli, Aydın ve Muğla'nın ardından Bodrum'u gezdi.



Bodrum Kalesini gezen grup, rehber ve kale yetkililerinden bilgi aldı. Grup, daha sonra Bodrum Antik Tiyatro, Mouselium, Bodrum Golf Tesisini de gezdi. 

 

Gruba danışmanlık yapan Kwang Hee Park, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kore'deki medya şirketleriyle Türkiye turu yaptıklarını söyledi.



Grubun Kore'de Türkiyeyi tanıtıp, turizme katkı sağlamayı amaçladığını ifade eden Park, "Daha çok Koreli turistin bölgeye gelmesi için planlama çalışması yapılıyor" dedi. 



Kültür ve Turizm Bakanlığının Kore Tanıtım Temsilcisi Da-Hae Lee ise Türkiye'nin tüm konularını Kore'de tanıtmak için bu bölgeye geldiklerini kaydetti.



Güney Kore'de yayınlanan haftalık seyahat ve turizm gazetesi The Korea Travel Times yazarı John Yun da Türkiye'ye ilk kez 20 yıl önce geldiğini anlattı. Türkiye'nin oldukça güzel bir ülke olduğunu dile getiren Yun, şunları söyledi:



"Akdeniz ve Ege bölgelerini çok beğendim. Türkiye hakkında yeni bilgilere sahip oluyoruz. Bu kadar tarihsel zengin bir ülke olduğunu yeni öğrendim. Buranın insanların davranışlarından çok memnun kaldım. Müslümanlar hakkında yanlış bilgilere sahiptim ama bu sefer geldiğimde samimi davranışları çok hoşuma gitti." 



Gazetecilerin gezdikleri yerlerin tanıtımını yayın organlarında yapıp, Güney Koreli seyahat acente yetkililerini bölgeye tur paketleri düzenlemeye davet edecekleri belirtildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin