'Türkiye, Kürt grupların yükselişinden endişeli'

Los Angeles Times gazetesinden Suriye'deki Kürt grupların yükselişi ile ilgili yorum...

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye, Kürt grupların yükselişinden endişeli'

 Los Angeles Times gazetesi, Ceylanpınar karşısındaki Rasülayın kentinin kontrolü için isyancılarla Kürt milisler arasında yaşanan şiddetli çatışmalar üzerinde durduğu haberinde "Türk otoritelerinin, Suriyeli isyancıların Suriye içine personel ve silah sokmak için topraklarını kullanmalarına izin verdiklerini, ama Suriye içindeki Kürt gruplarının yükselişinden alarm duyduklarını" kaydetti.



ABD'nin önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times, isyancılar ile Kürtlerin Rasülayın kentinin kontrolü için savaşmalarını "Suriye silahlı muhalefetinin içindeki derin çatlakların dramatik bir yansıması" olarak değerlendirdi.



Kürt Ulusal Konseyi'nin isyan liderliğine Rasülayın'a saldırılara son vermeye çağırdığını belirtirken Suriyeli Kürtlerin aynı zamanda isyancıları "uzun bir süreden beri bir Kürt isyanıyla mücadele eden komşu Türkiye ile işbirliğini yapmakla suçladığını" da kaydetti.

50 bin nüfuslu kentin Ceylanpınar'ın karşısında bulunduğuna da işaret eden LaTimes, Arap isyancıların ise, Kürt milislerin Esad rejimine sadık olmayı sürdürdüklerinden kuşkulandıklarını kaydetti.



-"BİRÇOK LAİK KÜRT ARAP İSYANINDAKİ ULTRA MUHAFAZAKAR İSLAMCILARA İTİRAZ EDİYOR..."-



Birçok laik Kürdün ise Arap isyanındaki "ultra muhafazakar İslamcılar"ın varlığına itiraz ettiklerine dikkat çeken gazete, bunlardan El Nusra Cephesinin El Kaide ile bağları bulunduğunu ve Obama Yönetimince "terör grubu" olarak nitelendirildiğini yazdı. Gazete şöyle devam etti:



"Türk otoriteler, Suriyeli isyancıların Suriye içine personel ve silah sokmak için topraklarını kullanmalarına izin verdi. Ama Türk yetkililer, Suriye içindeki Kürt gruplarının yükselişinden duydukları alarmı da dile getirmişlerdi."

LaTimes, Türk hükümetinin PKK ile onyıllar boyunca mücadele ettiğini, birçok Suriyeli Kürdün ise PKK'yı desteklediğini, Suriyeli bazı Kürtlerin de PKK'ya katıldığını yazdı. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin