“Türkiye’de Şekspir Olmak”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Beşiktaş Belediyesi ile düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
“Türkiye’de Şekspir Olmak”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinin 4. sezonu, yönetmenliğini Gülşah Özdemir Koryürek’ün üstlendiği “Türkiye’de Şekspir Olmak” belgeseliyle devam ediyor.



William Shakespeare, dünyanın önemli oyun yazarlarının başında geliyor. Yönetmenliğini Gülşah Özdemir Koryürek’ün yaptığı “Türkiye’de Şekspir Olmak” belgeseli de ünlü yazar ve şaire Türkiye’den nasıl bakıldığını işliyor. Belgesel, 1800’lü yıllarda Osmanlı Devleti sınırlarında başlayarak günümüze kadar uzanan bir yolculuğun hikâyesini anlatıyor. Shakespeare’ın Hamlet, Othello gibi eserlerinin hem o dönemlerde hem de günümüzde nasıl karşılandığını, sahnelenme aşaması gibi konulara değiniliyor.



Yönetmen belgeselle izleyicileri Shakespeare’ın sanat hayatıyla birlikte tarihte kısa bir yolculuğa da davet ediyor.



“Türkiye’de Şekspir Olmak” belgeseli, 24 Nisan Çarşamba günü Levent Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilir.



“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”te 1 Mayıs 2013 Çarşamba günü İşçi Bayramı nedeniyle gösterim olmayacak. 8 Mayıs 2013’te yönetmenliğini Ender Yeşildağ’ın yaptığı “Halit Çelenk’le Bir Gün” belgeseliyle devam edecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin