'Filistin Davası' TV dizisi oluyor

Filistin - İsrail arasında yıllardır yıllardır süren çatışma ve Filistin halkının yaşadığı baskı televizyon dizisi olarak ekrana gelecek.

Google Haberlere Abone ol
'Filistin Davası' TV dizisi oluyor

 İslam Ülkeleri Akademisyen-Yazarlar Birliği (İSÜAY), İslam Dünyası Sivil toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) yetkililerini ağırladı. Ziyarette bir açıklama yapan İDST Genel Sekreteri Av. Ali Kurt, İSÜAY’ı iki önemli projede yanlarında görmek istediklerini belirtti.

İDST Genel Sekreteri Av. Ali Kurt, “Osmanlı Arşivlerinde Filistin Belgeleri”ni inceleyip, konuyu senaryoya dönüştürmeyi ve kardeş Filistin halkının yıllardan beri maruz kaldığı İsrail zulmünü bir televizyon dizisi haline getirerek yayınlatmayı planladıklarını dile getirdi. İSÜAY Genel Sekreteri Dr. Bayram Altan da projelere katkıda bulunabileceklerini söyledi.



İSÜAY’ın İstanbul Fatih’teki genel merkezinde gerçekleşen ziyarette, İDSB Genel Sekreteri Av. Ali Kurt, Genel Koordinatör Cihangir İşbilir, Genel Koordinatör Yardımcısı Fatih Öner’i, İslam Ülkeleri Akademisyen-Yazarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. Bayram Altan, Basın Müşaviri Avni Dereci ve Basın Müşavir Yardımcısı Hüseyin Kulaksız karşıladı.



Yaklaşık bir saat süren ziyarette, her iki kuruluşun 2013 yılında gerçekleştireceği projeler masaya yatırıldı. 2013 yılında kurulması kararlaştırılan ‘Şura’ ile ‘Meşveret Meclisi’ adlı iki projeye, öne çıkan önemli çalışmalar olarak dikkat çekildi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Av. Ali Kurt, oluşturulacak ‘Şura’ projesinde İSÜAY’ın da temsil edilmesini arzu ettiklerini belirtti. Kurt, ayrıca konusunda uzman bir komisyon tarafından, “Osmanlı Arşivlerinde Filistin Belgeleri”ni inceleyip, konuyu senaryoya dönüştürmeyi ve kardeş Filistin halkının yıllardan beri maruz kaldığı İsrail zulmünü bir televizyon dizisi haline getirerek yayınlatmayı planladıklarını dile getirdi.



İSDB yetkililerinin ziyaretinden büyük memnunluk duyduklarını dile getiren İSÜAY Genel Sekreteri Dr. Bayram Altan da böylesine önemli bir oluşumda yer almanın birlik açısından önemli olacağını, kendilerinin de bazı projelere katkıda bulunabileceklerini söyledi. Dr. Altan müşterek çalışmalara imza atabileceklerini de kaydederek, İslam ülkelerini ilgilendiren veya İslam ülkelerinin kalkınmasına katkı sağlayacak konularda yapılacak hizmetleri koordine edebileceklerini, bu birlikteliğin başta Türkiye olmak üzere bütün İslam ülkeleri için faydalı bir girişim olacağını vurguladı.



Samimi bir hava içinde geçen ziyarette İSÜAY Genel Sekreteri Dr. Bayram Altan, 2013 yılı çalışma programları arasında ulusal bir tv kanalında haftada bir saat “AKADEMİK BAKIŞ” konulu 8 ayrı branşta akademisyen üyelerle aktüel konularda söyleşi yapacaklarını da müjdeledi. Ayrıca İSDB Genel Koordinatörü A. Cihangir İşbilir’e bugüne kadar yayınlanan takdire şayan kıymetli makalelerinden dolayı İSÜAY’a üye olma önerisinde de bulunuldu. Bu öneriyi büyük bir memnuniyetle kabul eden İşbilir, en kısa zamanda üyelik başvurusunda bulunacağını söyledi.



Daha sonra İSDB yetkilileri, 17 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen İSÜAY Genel Kurul Toplantısı’nda merkez birimlerine seçilen 140 akademisyen ve yazarın tablolaştırılan isim ve görev listeleri ile 63 İslam ülkesinin tablolaştırılan bayraklarını, ayrıca her ülke için hazırlanan dosyaları inceleyerek çok beğendiklerini ve örnek bir çalışma olduğunu belirterek, başarı dileklerinde bulundular. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin