'En genç caz festivali' başlıyor

'Jazz15', genç kuşak caz müzisyenlerini müzikseverlerle buluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol
'En genç caz festivali' başlıyor

Beş yıldır yeni caz gruplarına, deneysel projelere ve jam sessionlara yer vermesiyle bilinen mekan 60 m²'nin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği festival “Jazz15”, genç kuşak caz müzisyenlerini müzikseverlerle buluşturuyor. “Jazz15”; 03 – 17 Mayıs tarihleri arasında Akademi Restaurant, Nişantaşı Zihni ve 60 m²'de eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.



3 Mayıs Cuma günü saat 22:00'da Akademi Restaurant'ta düzenlenecek festivalin açılışı, Türkçe cazın önde gelen caz vokali Jülide Özçelik'in performansının ardından dj Murat Beşer'in müzikleriyle devam edecek. Aynı gün 60 m²'de Bilal Karaman & Jarrod Cagwin de sevenleriyle buluşacak.



Profesyonel, amatör veya dinleyici olarak cazı hayatının bir parçası haline getirmiş herkesi biraraya getirmeyi amaçlayan ve 15 gün boyunca cazın ustalarını ağırlayacak festival kapsamında; Sibel Köse, Jehan Barbur, Birsen Tezer, Ayşe Gencer, İmer Demirer, Sarp Maden Quintet, A Capella Boğaziçi, Pia Tango feat. Sumru Ağıryürüyen, Alp Ersönmez – Cereyanlı, Ayşe Tütüncü Dörtlüsü, Ece Göksu Quartet, Yeşim Pekiner Quintet gibi önemli sanatçı ve gruplar yer alıyor.



“Jazz15”te aynı zamanda; Selen Beytekin, Cemmetin Band, Buket Coşkuner Quintet, Pastel Caz Kumpanyası - GUP, Ferhat Öz & Nilüfer Verdi, Halil Serin Trio, Damla Pehlevan, Ceyda Özbaşarel, Bora Çeliker Quartet, Melisa Kral Quintet, Banu Savaş Quintet, State of Jam gibi sevilen isim ve gruplar da dinlenebilecek.



Eş Zamanlı Caz Keyfi



Cazseverler; festival boyunca Akademi Restaurant'ın boğazı her açıdan gören eşsiz manzaralı terasında, Nişantaşı Zihni'nin her köşesi tarih kokan atmosferinde ve 60 m²’nin sıcak ve samimi ortamında cazın keyfini çıkaracaklar.



03 – 17 Mayıs tarihleri arasında Akademi Restaurant, Nişantaşı Zihni ve 60 m²'de düzenlenecek “Jazz15” festivalinin biletleri; mybilet.com adresinden, 60 m²’den ve etkinlik günlerinde mekan girişlerinden temin edilebiliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin