'Büyüküstün, Nefertiti kadar güzel ama kamera gösteremiyor'

Zeliha Berksoy Gülay Afşar'la Bana Söz Ver'de (NTV), dizi oyuncularını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Büyüküstün, Nefertiti kadar güzel ama kamera gösteremiyor'

Tiyatro sanatçısı Berksoy, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın görevinden ayrılışıyla ilgili olarak ''Kültür politikalarından bir fark olacağından endişe duyuyorum, yeni bakanın kültür kurumlarının özerkliğine dokunmayacağını umuyorum'' dedid. Bakan Günay'ın hükümetin tavrından farklı bir tavır sergileyebildiği zaman zaman da arabuluculuk yaptığını hatırlattı.



Berksoy, dizi oyuncularını değerlendirirken de şunları söyledi: Diziler için bu oyunculuklar yeter de artar bile. Derinlikli metinler olmayınca oyunculuğunda anlamı kalmıyor, Tuğba Büyüküstün, Nefertiti kadar güzel ama kamera onun güzelliğini gösteremiyor. Bergüzar Korel öğrencim, boş bakmıyor göz bebekleri büyük. dedi.



Nazım Hikmet'le ilgili konuşan Berksoy, zamanında ona karşı olan Peyami Safa bile Jokond şiirini, şiirimizde devrim diye nitelemişti derken, Nazım'ın cezaevinde uzun süre kalmasında sorumlunun Fevzi Çakmak'ın inadı olduğunu İsmet İnönü'nün bile durumu engelleyemediğini anlattı.



Berksoy, Nazım Hikmet'in annesi Semiha Berksoy'un sesine hayran olduğunu söylerken, annesine adına yapılan müzenin de binası için Anıtlar Kurulu kararını beklediklerini kaydetti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin