'Böyle bir haberi yapamazsınız'

Başbakan Erdoğan, basına sızan İmralı tutanaklarıyla ilgili sert konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Böyle bir haberi yapamazsınız'

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı görüşmelerinin basında yeralmasına çok sert sözlerle tepki gösterdi, "Bir gazete çıkmış bir başlık atıyor. İmralı’dan haberler veriyor. Eğer bu ülke bu millete zerre kadar sevdanız varsa, şu çözüm sürecine katkıda bulunmak istiyorsanız böyle bir haberi yapamaz manşeti atamasınız. Bakın ben konuşmuyorum, arkadaşlara sabredeceksiniz diyorum. Biz burada her türlü riskli almışız ve bu yolda yürüyoruz. Zerre kadar bu vatana millete sevgileri varsa, bu güzel adımları engellemeye çalışmasınlar" dedi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu için geldiği Balıkesir’de ilk durağı olan Kuvayi Milliye Meydanı’na geçti. Başbakan Erdoğan, meydana gelirken zaman zaman otobüsten inip vatandaşlarla sohbet etti, oyuncağın yanında satranç takımı da dağıttı. Meydanı dolduran yaklaşık 15 bin kişi tarafından “Başbakan Erdoğanö sloganlarıyla karşılandı, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan’ın konuşmasının ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ülke çapında ve kent genelindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi.



HAYAT, SİYASET RİSKTİR



“Büyük Usta şanla şerefle Büyükşehir Balıkesir’deö, “Asım’ın neslinden bir Başbakanö pankartlarıyla karşılanan Başbakan Erdoğan, iki yıl önce 12 Mayıs 2011’de, Balıkesir’de, 42 ayrı hizmetin ve yatırımın resmi açılışını yaptığını, yeni açılışlar için geldiğini söyledi. Balıkesir’e 29 farklı kalemde toplam 296 milyon 680 bin liralık yatırım ve hizmeti bu törenle kazandırdıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, “Ayvalık, Sındırgı, Susurluk’ta yeni inşa ettiğimiz okullardan tutun ana okullar liseler pansiyonlar yollar köprüler bugün hizmete alınıyor. Balıkesir merkez ve ilçelerdeki TOKİ’nin konutlarını, tarımsal destekleme yatırımlarını yine bugün resmi olarak hizmete alıyoruz. Bunları da Balıkesirimizin tüm ilçelerinde hizmete alıyoruz. Merkezde çeşitli spor tesislerini bugün resmen sizlere kazandırıyoruz. Tarihi eserleri de sizlerle milletimle buluşturuyoruz. Bugün Balıkesir’e kazandırdığımız hizmetin toplam tutarı 388 milyon lira. 43 kalem hizmet ve yatırım resmen bu kentle buluşuyorö dedi. Meydana gelirken yolda gördüğü ilginin Balıkesir’in nerede durduğunu çok iyi ortaya koyduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi, 



SİYASET RİSKTİR



"10 yıldır Türkiye’yi büyütmek, etkinliğini arttırmak için çok ama çok yoğun bir çabanın içinde olduk. Bakın burada son bir ay içerisindeki trafiğimizi aktarmak istiyorum. İstanbul’a gittik 486 ambulansı hizmete aldık. Oradan Çek Cumhuriyetine, oradan Macaristan’a oradan Slovakya’ya geçtik. Her bir ülkede ticareti arttırmak için girişimlerde bulunduk. Oradan Kayseri’ye gittik. Orada da 124 milyonluk açılışları yaptık ve bununla da kalmadık. Mardin’e gittik, Orası ve ilçelerinde milletimizle bir arada olduk, Arabıyla, Kürdüyle ayrım yok. Çünkü biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Bunu gören halkımızda tıklım tıklım meydanları doldurdu. Kentsel dönüşümle ilgili geçen hafta İstanbul’da adımlar attık. 500’e yakın otobüsleri de İstanbul halkının emrine sunduk. Ardından Birleşik Arap Emirliklerine gittik, orada birçok toplantıya katıldık. Türkiye’yi iyi bir noktaya getirdik, Almanya Şansölyesini ağırladık Ankara’da. AB sürecini gözden geçirdik. Ardından Viyana’ya gittik. Hem medeniyetler ittifakına katıldık hem de vatandaşlarla kucaklaştık. Bu trafik içerisinde bakanlar kurulunu topladık. Dün de ABD’nin dışişleri bakanını ağırladık. Türkiye ABD münasebetleri Suriye ve Ortadoğu görüşmelerini değerlendirdik. Çalışmalarımız sürüyor. Gündemdeki meseleler üzerinde yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bu arada terörle mücadelede neler yapmamız gerekiyor. Bir çözüm süreci altında kararlı bir şekilde bunu riskle yürütüyoruz. Hayat risktir, siyaset risktir. Bunun riskin bedeli ne olursa olsun milletimizin huzuru refahı için her şeyi yapacağız. Çünkü annelerin ağlamaması, gözyaşlarının durması lazım, kan durması lazım. Onun için silahlar bırakılıncaya kadar mücadelemiz sürer, siyasetle müzakeremiz sürer. Milletimin değerlerinden taviz vermeksizin bu süreç devam edecek."



Haberin devamı


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin